Krajský soud v Ústí nad Labem zamítl i druhou žalobu majitelky černé stavby v přírodním parku Dolní Poohří

27. duben 2022 15:00

Krajský soud v Ústí nad Labem opět rozhodoval v případě žaloby majitelky a stavitelky černé stavby v přírodním parku Dolní Poohří Lenky Brůnové. Ta se na soud obrátila hned dvakrát. A obě její žaloby soudci zamítli a dali za pravdu Krajskému úřadu v Ústí nad Labem.

Majitelce nelegálně postaveného domu nedaleko Budyně nad Ohří Lence Brůnové se nelíbilo rozhodnutí krajského úřadu, a to ve dvou případech.

První věc se týkala odboru životního prostředí a využití zemědělské půdy – tam byla úřadem potvrzena pokuta 250 000 korun za užívání zemědělské půdy k nezemědělským účelům bez souhlasu s jejím vyjmutím ze zemědělského půdního fondu. Na konci března dal soud v této věci za pravdu Ústeckému kraji.

Ve druhém případě se jednalo o dodatečné povolení ke stavbě domu – to nejprve zamítl podřízený stavební úřad v Libochovicích, jeho rozhodnutí poté potvrdil také stavební úřad Ústeckého kraje. Ani s touto žalobou stavitelka u soudu neuspěla.

Pokusili jsme se zjistit, co na výsledek soudních jednání říká sama Lenka Brůnová. Ani ona ani její právní zástupce se ale k celé věci nechtějí vyjadřovat.

Stavební úřad v Libochovicích má v plánu nechat černou stavbu odstranit

Teď běží 30denní zákonná lhůta, ve které se účastníci sporu oficiálně seznámí s rozhodnutím soudu. Až tato lhůta uplyne a celé znění rozsudku bude veřejné, chce stavební úřad v Libochovicích, pod který nelegální stavba spadá, přistoupit k dalším krokům.

Vedoucí úřadu Dušan Oslej uvedl, že má v plánu obnovit řízení o odstranění stavby. Přesný termín, kdy by případně nelegální dům mohl z přírodního parku Dolní Poohří zmizet, ale zatím uvádět nechtěl.

Spustit audio

Související