Krajský soud v Ústí nad Labem by měl už brzy rozhodnout v případu vraždy nezletilé dívky v Doubici

23. červenec 2018 13:55

Krajský soud v Ústí nad Labem dokončuje projednávání vraždy 14leté dívky a pokusu o vraždu její o dva roky starší kamarádky. Z činu je obžalovaný mladý muž. Soud dnes (23. 7.) dokončil dokazování.

Soudkyně Šárka Tampová zamítla nárok na odškodnění matky dívky, která útok přežila, a která chtěla 200 tisíc korun. Sama dívka pak žádá milion korun. Podle čtených zpráv trpí posttraumatickým stresem, deset měsíců po události není schopna se vrátit do běžného života.

Soudkyně dále shrnula požadavky rodiny zemřelé dívky za nemajetkovou újmu – jde skoro čtyři miliony korun. Ze zpráv o majetkových poměrech obžalovaného ale vyplývá, že nemá žádné peníze.

Zítra zazní závěrečné řeči a tento týden by měl padnout i rozsudek – jednání je naplánované i na čtvrtek.

Muž je obžalovaný z toho, že dívky loni koncem září u něj na chalupě v Doubici na Děčínsku svázal a škrtil. Podle obžaloby jim ubližoval přes pět hodin – čtrnáctiletá dívka to nepřežila.

Muž už dříve u soudu řekl, že dívku zabít nechtěl. Druhou dívku později odvezl zhruba 20 kilometrů daleko a tam ji vysadil.

Podle znalců obžalovaný netrpí žádnou duševní chorobou ani sexuální deviací, má ale narušenou osobnost. Muž je navíc obžalovaný ze zneužití dítěte k výrobě pornografie – jde o materiály, které natočil se starší z dívek a měl je v telefonu.

Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Spustit audio

Související