Koupaliště v ústecké Brné už je otevřené. Návštěvníkům nabízí několik novinek

7. květen 2022 08:00

Kdo chce, může se jít vykoupat do Brné v Ústí nad Labem. Na koupališti totiž mají bazén s termální vodou, která má 25 až 27 stupňů Celsia. I díky tomu mohli sezónu zahájit dřív než obvykle. V areálu návštěvníci objeví i několik dalších novinek.

„Takových 50 procent klientely tvoří stálí návštěvníci, kteří sem chodí třeba i 40 let – milují to tady. I Němci sem hodně pravidelně jezdí, zabírají si tu kabinky. Nevím zatím, co na ty změny říkají, moc jich tu zatím nebylo, ale nám se to moc líbí – je úžasné, jak se to tady otevřelo,“ ukazuje pokladní Marcela Esöová na chybějící plot u bývalé restaurace.

Budova totiž patří firmě Orea, se kterou se město soudí. Městské služby si od firmy pronajaly terasu před restaurací.

„Chtěli jsme, aby ta část, kde je plavecký bazén a beachovolejbalový kurt byla integrálně spojena s tou zbylou částí koupaliště. Odstranili jsme plot, keře a náletové dřeviny, společnost Orea pak opravila tu terasu tak, aby byla bezpečná pro všechny návštěvníky koupaliště v Brné,“ vysvětlil ředitel Tomáš Vohryzka.

Kolem koupaliště vede cyklostezka – cyklisté dosud mohli nechat kolo za poplatek v úschovně, kam se vejde jen 30 bicyklů. Od letoška můžou navíc nechat kola i ve stojanech.

„Je tu kapacita minimálně 30 kol. Zadarmo jsou stojany před koupalištěm, pokud si návštěvník vezme kolo sem do areálu, tak chceme 25 korun za dvě hodiny. V ceně je půjčení zámku,“ vysvětluje Vohryzka.

Díky větší úpravě zeleně areál koupaliště prokoukl

V areálu jsou i dva beachvolejbalové kurty, které mají oddělené vstupy – na druhou stranu je možné z nich přejít na koupaliště, pokud návštěvník nějakou elektronickou formou zaplatí vstupné. Stejně, jako když nechá loď u mola a vstoupí na břeh.

„Používáme aplikaci Sejf, bude samozřejmě umožněný vstup i pomocí SMS. Do budoucna uvažujeme o tom, že bychom přes den umožnili návštěvníkům pohybovat se podél řeky Labe – chtěli bychom to technicky vyřešit tak, aby vstup mohl být zdarma a platilo se až za ty atrakce, které tady budou,“ přibližuje ředitel Tomáš Vohryzka.

Ředitel Městských služeb má s areálem v Brné velké plány – uvažuje třeba nad půjčovnou paddleboardů u mola, kempem pro stany i obytné vozy nebo rozšířením beachvolejbalu. Bude ale záležet na penězích i rozhodnutí vedení města.

Spustit audio

Související