Kotlíková klasika
Sliny se sbíhají i zapřísáhlým odpůrcům kotlíků všeho druhu nad gulášem zvaným...
Suroviny: 3/4 kg hovězího masa na guláš, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, pepř, paprika mletá, kmín, 3 brambory a na nočky asi 3-4 lžíce hrubé mouky a 1 vejce.
Pracovní postup: Maso nakrájíme na malé kousky. V kotlíku na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme nakrájené maso, opepříme, okmínujeme, dodáme utřený česnek, podlijeme a dusíme. Před dokončením přidáme malé kostičky brambor (můžeme dále vylepšit proužky papriky, ale není nutné) a dusíme do měkka. Z mouky, vejce a trošky vody zpracujeme v hrníčku těsto a do vařícího se guláše zavaříme malé nočky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.