Klikař Boháč dal dva góly bruslí a Boleslav díky němu vyhrála v Ústí 5:4

10. duben 2011

Hokejisté Ústí nad Labem podruhé za sebou podlehli v baráži o účast v příštím ročníku extraligy Mladé Boleslavi. Tentokrát na vlastním ledě 4:5 v prodloužení. Hosté sice nebyli lepší, předvedli ale mimořádnou touhu po vítězství.

Boleslav čtyřikrát prohrávala, nakonec ale urvala těsnou výhru. "Vyhrál šťastnější tým. Dali tři góly nohama, to je strašný," povzdechl si ústecký obránce Lukáš Poživil. Hrdinou zápasu byl hostující útočník Boháč. Jeho dva góly bruslí, které převrátily skóre, musel potvrdit až videorozhodčí. "To byla pořádná klika, dva náhodné góly bruslí, aniž bych do puku kopnul," usmíval se Daniel Boháč.

Zoufalý si připadal v ústecké kleci gólman Pavel Francouz. I přes nešťastné góly z branky utíkat nechtěl. "Cokoliv jsem udělal, ať jsem to vyrazil kamkoli, tak se našel hráč, od kterého se to odrazilo. Nešťastné utkání," hlesl. Zkroušený byl po zápase také ústecký trenér Petr Rosol. Jeho tým i přes dobrý výkon totiž na výhru nedosáhl. "Boleslav měla neuvěřitelné štěstí, z pěti gólů dala tři čtyři úplně haluzácký," kroutil hlavou.

Boleslav se ujala v sérii vedení 2:1, nedělní výhra může podle obránce Středočechů Jiřího Marušáka tým psychicky povzdudit. "Pevně v to věřím, určitě se nám bude líp regenerovat. Výkon ale ideální nebyl, vydřeli jsme to," řekl zkušený bek. Ústí se i za nepříznivého stavu nevzdává. "Musí vyhrát ještě dva zápasy, určitě to je ještě hratelný," uvedl Rosol. "Jsme tu výborná parta, makáme jeden za druhýho. Nebalíme to," souhlasí obránce Poživil. Čtvrtý duel se hraje v pondělí od 17 hodin opět v Ústí.

autor: dak
Spustit audio