Klášterec nad Ohří: záchrana ztracené a zraněné ženy

11. prosinec 2012

Dnes se společně vydáme do Klášterce nad Ohří, kde policisté opět potvrdili svou všestrannost. Nepátrají jen po lupičích ale také zachraňují lidi, kteří jsou v ohrožení.

Klášterečtí policisté dostali oznámení, že se v lesích nad Kláštercem ztratila žena, která šla na procházku a která má také podle všeho zlomenou nohu. V lese byl zřejmě špatný signál, proto se paní podařilo zavolat alespoň tísňovou linku 158.

Policisté nevěděli nic bližšího o tom, kde se žena nachází. Navíc se pomalu smrákalo, a to jim také příliš práci neulehčilo. Nedalo se ani dobře lokalizovat mobilní telefon ztracené ženy.

Okolnosti zkrátka policistům při jejich pátrání příliš nepřály. Když požádali operátora o lokalizaci telefonu, dostali úplně mylnou informaci, že se nachází kdesi na Lounsku, což bylo od prvotních informací víc než čtyřicet kilometrů jinde. Policisté naštěstí ale díky tomu, že okolí Klášterce dobře znají, paní našli.

Paní měla skutečně viditelně zlomenou nohu a navíc byla podchlazená. Policisté si ale poradili a paní do zhruba tři sta metrů vzdáleného služebního vozu donesli a následně jí odvezli k ošeření do kadaňské nemocnice.

Záchrana zraněné a podchlazené ženy se tak naštěstí podařila. Nebýt ale pohotového zásahu policistů Aleše Kovalíka a Rostislava Klímy, mohlo všechno dopadnout v chladném počasí mnohem hůř. A za to si oba policisté zaslouží poděkování.

Za spolupráci na dnešním díle Neznámých hrdinů děkujeme také chomutovské policejní mluvčí Marii Pivkové. Vaše připomínky nebo náměty posílejte na mail neznami.hrdinove@sever.rozhlas.cz.

autoři: bach , Jiří Zeman
Spustit audio