Klášterec na Ohří našel partnera pro provoz a rozšíření svých lázní. Dohodu musí odsouhlasit zastupitelé

15. červenec 2021 10:45

Lázně Evženie v Klášterci nad Ohří by měly v příštích letech nabízet až trojnásobně vyšší kapacitu než dosud.  Majitel lázeňských budov a pozemků - město Klášterec našlo partnera v Priessnitzových léčebných lázních. Ty chtějí postavit nový lázeňský dům za zhruba 100 milionů korun, provozovat by měly i samotné lázně. Dohodu teď sepisují právníci, odsouhlasit ji musí v září klášterečtí zastupitelé.

„V tuto chvíli máme uzavřené memorandum o spolupráci. Budeme mít společný podnik, pro který bychom použili stávající spící akciovou společnost Lázně Evženie, kde my bychom do ní vkládali náš movitý a nemovitý majetek, který v těch lázních dnes máme, a Jeseník by dorovnával vklad finanční,“ říká nezávislý starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd.

Strategický partner se zavázal do rozvíjejících se lázní investovat 100 milionů korun. Předseda představenstva Priessnitzových léčebných lázní Jeseník Michal Gaube dodává, že investice by mohla být i vyšší; poputuje do stavby lázeňských budov.

„Je možné, vzhledem k tomu, jak roste index stavebních prací, že ta částka může být i vyšší. Co se týká účelu, nebo použití prostředků, tak budou investovány do výstavby lázeňského komplexu, který v sobě bude zahrnovat jak ubytovací část, tak stravovací a samozřejmě i léčebnou část,“ shrnul Gaube.

Klášterec nad Ohří, Lázně Evženie

Klášterec hledal strategického partnera dlouho, lázně z Jeseníku jsou ale jediným vážným zájemcem.

Proč, vysvětluje předseda představenstva Priessnitzových lázní Michal Gaube: „Krásné prostředí stávajícího areálu, který je obklopen jednak zámkem a zámeckou zahradou, jednak je z druhé strany řeka Ohře. To prostředí je velice atraktivní a myslíme si, že pro návštěvníky lázní to bude jistě velký tahák.“

Současná kapacita 40 lůžek by se měla po postavení nového lázeňského komplexu více než zčtyřnásobit. Právníci teď ladí smlouvu o strategickém partnerství města a jesenických lázní. Její podobu musí v září projednat klášterečtí zastupitelé.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související