Kempy v Ústeckém kraji se připravují na sezónu. Začne téměř o dva měsíce později

18. květen 2021 13:58

Kempy už mohou hostům potvrdit rezervace. Vláda od pondělí 24. května povoluje otevřít ubytovací zařízení pro rekreační účely. Do této kategorie spadají hotely, penziony i kempy.

„O víkendu jsem tady byla, stál mi tady obytňák, ale bohužel jsem ho nemohla pustit dovnitř. Prostě jsou ti lidé nedočkaví,“ krčí rameny Kateřina Houšková.

Osecký autokemp vede pátým rokem. Za normálních okolností by už ubytovávala návštěvníky – sezona tu totiž běžně začíná od dubna.

Kemp v Oseku se připravuje na otevření

„Volají, píší e-maily, děláme závazné rezervace na hlavní sezónu. Máme tu i soukromé karavany našich stálých hostů – někteří sem jezdí třeba i dvacet, či třicet let. Platí si celoroční stání a pak si sem jezdí – jako na chalupu,“ popisuje Houšková.

Ani oni se ale do kempu ještě nastěhovat nemohou.

„Už se mi stalo, že přijeli Němci – zkontrolovat si karavany. Využili té možnosti, že sem mohou na dvanáct hodin. Po zimě to potřebuje nějakou tu údržbu,“ dodává Houšková.

Právě údržbě se tady teď všichni věnují.

Jiří Hlinka, ředitel společnosti FrýTajm, která provoz městského autokempu zajišťuje, ukazuje na trávník zakrytý černou plachtou: „Jsou tady zahradnické práce, které se dělají na třech místech. Bude se to osazovat novými rostlinami. Probíhají i revize – elektro i plynových zařízení nebo sociálek.“

Kemp v Oseku se připravuje na otevření

Některé chatky je potřeba připravit doslova od podlahy. Truhlář Vlastimil Konšal vrtačku a kabely právě schovává před deštěm. „Tahle chatka je teď hotová. Dělala se výměna terasy a zajištění zábradlí, aby bylo zpevěnné,“ konstatuje.

Kemp v Peruci má zatím objednvek méně než loni

Na sezónu už se chystá taky obecní kemp v Peruci, který vede Gabriela Křížková. Objednávek tam zatím ve srovnání s předchozími roky bylo míň. „Tábory tam o prázdninách budou určitě, ale takové ty jiné akce, to se donedávna ještě nevědělo, takže to nemohli naplánovat,“ vysvětluje.

Hosté v ubytovacích službách se budou muset při vstupu prokázat potvrzením o negativním testu, ukončeném očkováním nebo dokladem o prodělaném onemocnění covid-19 v posledních 90 dnech.

Spustit audio

Související