Kempy a tábořiště můžou 25. května otevřít. Provozovatelé musejí dodržet přísné hygienické podmínky

23. květen 2020 18:53

Ztráty až statisíce korun hlásí provozovatelé kempů a tábořišť na Děčínsku. Kvůli pandemii koronaviru můžou svá zařízení otevřít nejdřív v pondělí 25. května. Přitom kempy v okolí Českého Švýcarska jsou běžně v provozu od začátku dubna.

V nucené přestávce leckde zrekonstruovali třeba sociální zařízení nebo chatky samotné. V kempu v Jetřichovicích ještě na poslední chvíli těsně před otevřením zbourali stará sociální zařízení.

„Pánské, dámské toalety patřící ke kiosku. Příští týden dovezou nové vybavené kontejnery. Ještě se dělá výběrové řízení na nové sprchy v kempu. Koupaliště budeme napouštět teď o víkendu,“ představuje letošní novinky provozovatelka kempu a přírodního koupaliště v Jetřichovicích Miluše Hartmanová.

Za normálních okolností by koupaliště a brány kempu otevřeli 1. dubna.

„Začínáme velikonocemi, letos jsme o všechno přišli. Nejhorší je to, že lidi pořád volají a chtějí bydlet, a já je nemůžu pustit,“ vysvětluje Miluše Hartmanová.

„My shodou okolností i bez koronaviru pokračujeme v rekonstrukci chatek. Jindy touhle dobou už tady bývá plno,“ říká Emil Radkovič z kempu Ferdinand v Srbské Kamenici s tím, že musel odřeknout několik škol v přírodě anhromadných zájezdů.

Kemp Ferdinand v Srbské Kamenici se otevře až poslední květnový víkend.

Už v pondělí budou moci lidé zavítat do kempu v centru Děčína, který leží u Labe.

“Jsme samozřejmě rádi, že se to posunulo na 25. května, to nám samozřejmě pomůže hodně,” myslí si provozovatel Sven Czastka.

Provozovatelé kempů musejí dodržovat přísné hygienické podmínky.

„Máme samozřejmě nakoupené speciální prostředky dezinfekční, alkoholové, bude se čistit víckrát denně, trošičku asi omezíme kapacitu sprch a sociálek,“ dodává Sven Czastka.  

 

Spustit audio