Johanku našli svázanou u popelnic. Měla štěstí v neštěstí

9. únor 2017

Otřesný případ týraní zvířete řešili před několika dny pracovníci děčínského městského útulku. Od popelnic zachraňovali svázanou kočku.

„Bylo nám telefonicky oznámeno, že v jedné části Děčína je kočička se svázanými předními nožkami, která je strčená v pelíšku nebo domečku od škrabadla. Pro kočičku jsme dojeli a v útulku jsme ji osvobodili od pout,“ popisuje pracovnice útulku Kateřina Haberlandová.

Nalezená kočka dostala jméno Johanka a z otřesného zážitku se naštěstí rychle vzpamatovala. Může ovšem mluvit o velkém štěstí, že na záchranu nečekala dlouho.

„Její štěstí v neštěstí bylo, že ji asi původní majitel zanechal na místě, které bylo na očích. Kdyby ji odnesl kousek dál, už by se nemusela najít a skončilo by to pro ni tragicky,“ konstatuje Haberlandová.

Nejen že mohla prochladnout a zmrznout, ale mohly jí také odumřít přední nohy, které měla pevně svázané elektrikářskou páskou.

Po absolvování karantény byla Johanka dána k adopci a ujala se jí Iveta Navrátilová z Děčína, která kromě Johanky vlastní ještě další tři kočky a dva psy. „Máme ji ani ne týden, a už druhý den řádila, zpacifikovala si to tady, je to prostě dáma. V pohodě vychází s pejsky i s kocoury. Je hodná,“ pochvaluje si Johanku její nová majitelka.

Domov našel i slepý pudl Kubík

Kubíček nevidí, specialista ale věří, že by mu mohl jedno očičko zachránit

Kočka Johanka bohužel není prvním případem týraného zvířete, který pracovníci útulku od nového roku přijali. Pár dnů před zachráněním Johanky se pracovníci museli postarat o zanedbaného slepého křížence pudla, kterému dali jméno Kubík. I ten už našel nový domov.

„Vzala si ho jedna paní a přes náš útulek jsme sehnali specialistu, který doufá, že by ještě jedno očičko mohl zachránit, takže by pejsek mohl aspoň částečně vidět,“ dodává Haberlandová.

Toto jsou tedy dva příběhy s dobrým koncem. Pracovníci útulku se bohužel často setkávají i s případy, které skončily tragicky. V přiložené fotogalerii najdete fotky Johanky a Kubíčka, jak vypadali při přijetí do útulku a jak vypadají po adopci.

Spustit audio