Jirkov zvažuje rozšíření zákazu pití alkoholu na veřejnosti téměř po celém městě

6. červen 2019 09:14

Jirkov zvažuje, že zákaz pití alkoholu na veřejnosti rozšíří na téměř celé město. Vyhláška z roku 2008 ho zakazuje pít jen ve vybraných ulicích a v centru. Podle radnice si ale lidé stále častěji stěžují na opilce, kteří je obtěžují například v parcích nebo na sídlištích. Rozhodnutí má padnout na konci letošního roku.

„Chodíme do školky do Smetanových sadů, tam je obchod, kde se často scházejí. Nebo přímo v toom parku, a je to teda fakt něco strašnýho. Dokonce i u nás pod oknem se scházejí ti z toho parku, a tam vyloženě nasávají,“ stěžuje si na popíjení alkoholu na ulici Anna Sedlická, která kolem často chodí na procházky se svými dětmi.

Radnice proto zvažuje, že by zákaz pití alkoholu na veřejnosti rozšířila na celé město.

„Zvažujeme plošný zákaz. Spíš pak vybereme ty místa, kde se alkohol bude moci konzumovat. Je to teprve záměr,“ vysvětluje místostarostka Jirkova Dana Jurštaková z ODS.

O rozšíření vyhlášky zakazující pití alkoholu na veřejnosti si podle Dany Jurštakové říkají sami obyvatelé města. Problémy s pitím alkoholu na veřejnosti jsou nejčastěji na sídlištích.

„Je tady takový nešvar, že tam, kde jsou třeba lavičky u panelových domů, se ta omladina schází, a pak jsou problémy. Někdy se to řeší odstraněním lavičky, což ale také není dobře,“ dodává Jurštaková.

Na posledním jednání zastupitelé ze zákazu pití alkoholu na veřejnosti zatím vyjmuli místa, kde chce město pořádat kulturní programy, například Olejomlýnský park.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související