Jiřina Bohdalová slaví 85. Jako dárek dostala film Každý milion dobrý!

4. květen 2016

Nový film České televize, který vyšel z tvůrčí dílny scénáristy a režiséra Zdeňka Zelenky je opravdu mimořádnou příležitostí pro herečku Jiřinu Bohdalovou, která disponuje nejen talentem pro komedie, ale i pro dramatické příběhy.

„To byl hodně velký dárek, nejúžasnější,“ usmívá se Jiřina Bohdalová, která v květnu 2016 oslaví 85. narozeniny. Není to třeskutá komedie, i když prvky humoru film nepostrádá. Například věta, že „na klouby je nejlepší šluk a koňak“ asi brzy najde cestu do sbírky oblíbených hlášek.

Je to lidsky silný příběh podnikatelky, která po autohavárii začne přehodnocovat svůj život a dědicům začne před očima ubývat očekávaný majetek.

Už na novinářské projekci zazněl potlesk, což není zrovna obvyklé a Zdeňka Zelenku to překvapilo i potěšilo zároveň. „Byl to potlesk především pro jubilantku,“ říká a dodává: „Já dělám rád autorské filmy, rád píšu pro konkrétní herce a ono se to vyplácí.“

„Máma zas dokázala, že je jednička,“ hodnotí film herečka Simona Stašová. „Je to silný příběh a máma udělala fantastickou práci.“

Pochvalu a respekt si zaslouží i spoluhráči – Ondřej Vetchý, Táňa Wilhelmová, Viktor Preiss nebo mladý Zdeněk Piškula v roli vnuka a další. Rozhodně si premiéru filmu Každý milion dobrý 1. května v České televizi nenechte ujít!

Spustit audio