Ježíškova vnoučata uspořádala koncert pro seniory ve Velkém Březně

22. prosinec 2017

Před časem dostala paní Irena z domova pro seniory ve Velkém Březně na Ústecku díky v rámci projektu Ježíškova vnoučata dárek od rodiny Stanislavy Vojtekové z Teplic. Společně s nimi vyrazí na výlet na Komáří Vížku. To ale není všechno. Partner paní Stanislavy připravil spolu se svým otcem pro všechny seniory z velkobřezenského domova překvapení – předvánoční koncert!

„Mám trému, je tu plno lidí, ale doufám, že jim všem udělám radost. Já třeba mám to štěstí, že mám okolo sebe velkou rodinu. Když jsou lidé sami, je to smutné,“ konstatuje před svým vystoupením Miroslav Žák.

Nápad na předvánoční koncert v domově pro seniory přišel od jeho syna Petra. „Viděl jsem ten zájem seniorů o to, aby si mohli zazpívat s nějakým kytaristou, tak jsem řekl svému tatínkovi, aby šel do toho. Připravoval se zodpovědně, společně jsme připravovali play list písniček, ladili jsme koledy, aby si je mohly zazpívat i děti,“ vysvětlil Petr Žák.

Po několika písních, které Miroslav Žák zahrál, se atmosféra uvolnila a senioři začali i tančit. Na tanečním parketu nesměl chybět ani Petr Žák s paní Irenkou, které rodina Stanislavy Vojtekové obdarovala výletem na Komáří Vížku.

„Vidím v jejich očích nadšení, a jsem moc ráda, že jsme jim mohli alespoň takhle trochu zpříjemnit vánoční svátky a tu samotu, kterou tady bohužel zažívají,“ těší Stanislavu Vojtekovou.

Podle Terezy Dlouhé, která v domově pro seniory pracuje, potěšila Ježíškova vnoučata i řadu dalších seniorů. „Ozývali se nám i lidé mimo Ježíškova vnoučata, což bylo pro naše klienty moc dobré. Za těmi seniory, kteří nemají rodinu, přijeli lidé, kteří jim popřáli a věnovali nějaký ten dárek.“

autor: bach
Spustit audio