Ježíškova vnoučata splnila přání seniora z Teplic, který si napsal o domácí makovou bábovku

22. prosinec 2022 09:29

Ježíškova vnoučata letos pekla třeba makovou bábovku podle receptu Magdaleny Dobromily Rettigové. V projektu Českého rozhlasu si ji přál senior z Teplic, který žije v domě s pečovatelskou službou.

79letý Geordano Salvatore žije v teplickém penzionu sedm let. Bydlí sám, ale společnost mu dělají sousedé a také přátelé z teplického Klubu seniorů Českobratrská. K neobvyklému jménu prý přišel během emigrace do Ameriky. Udržuje se v kondici jízdou na kole a také se se zajímá o stravu. Proto si chtěl dopřát domácí bábovku z kvalitních surovin, jakou si pamatuje z mládí.

„Já vám za to tisíckrát děkuji. Jen to vidím a vím, že je to vynikající,“ raduje se Geordano z makové bábovky, kterou mu upekla Laura Šimonová. Ta projekt Ježíškova vnoučata objevila na internetu. Neobvyklé přání týkající se bábovky ji zaujalo.

„Zároveň hrozně ráda vařím a peču, tak jsem si řekla, že by bylo fajn to spojit. Bábovka se povedla na první pokus, ale byla jsem z toho zpocená. Opravdu to bylo náročné, protože kynutou bábovku jsem ještě nikdy nedělala,“ směje se dárkyně.

Ježíškova vnoučata nadělila taky peřinu

V klubu seniorů Českobratrská během předvánočního setkání při svíčkách nadělovala i další Ježíškova vnoučata. Eliška Langfelnerová plnila přání Kristě Bambuškové, která kvůli drahým energiím stáhla topení a potřebovala teplou peřinu.

Spustit audio

Související