Ježíškova vnoučata splnila přání Josefovi, který žije v Domově pro seniory v České Kamenici. Dostal chodící pás s madly

31. prosinec 2021

Už 5. rokem přináší charitativní projekt Českého Rozhlasu Ježíškova vnoučata radost seniorům v celé České republice. Jeden ze speciálních dárků tentokrát putoval do Domova pro seniory v České Kamenici na Děčínsku. 65 letý Josef, který tam žije, je po zhoršení zdravotního stavu upoutaný na lůžko. Aby se znovu postavil na nohy, přál si chodící pás s madly, na kterém by chůzi trénoval. A Ježíškova vnoučata mu přání splnila.

Ježíškovým vnoučetem je dárkyně, která žije ve Švédsku. „Bylo to pro mě překvapení, protože my dostáváme zpátky kontakt na dárce a vždycky tam je telefonní číslo pro kontakt a email, a když jsme se kontaktovali, tak jsem se dozvěděla, že paní je Češka, ale žije ve Švédsku. Byla velmi bezprostřední, obrovsky rychlá. Jakmile jsme se domluvily, za dva dny tady ten chodící pás byl,“ vypráví ředitelka Oblastní charity Štěpánka Kecková.

Takové cvičební zařízení není úplně obvyklým dárkem, pro pana Josefa ale představuje způsob, jak se dostat takzvaně zpátky na nohy, sám by si takové zařízení za několik tisíc korun pořídit nemohl

„Když se vrátil po nemoci z nemocnice, z léčebny dlouhodobě nemocných, tak si přál se rozcvičit, rozchodit,“ vysvětluje Štěpánka Kecková.

Spustit audio