Ježíškova vnoučata jim přinesla mazlíčky. Senioři z Nového Boru si pro ně přejí krmení

15. listopad 2018

Život obyvatelům novoborského centra seniorů zpestřují papoušci vlnkovaní a mini králík. Společně s téměř 150 dárky jim je  vloni přinesla Ježíškova vnoučata. Dnes už je zvířatům téměř rok, úsměv na tvářích babiček a dědečků ale vyvolávají pořád stejný. 

Ptačí zob by přišel vhod andulkám. Nejvíc ale seniory potěší, když k nim přijde někdo i na popovídání

Švitořící andulky mají u dědečků i babiček úspěch, pětaosmdesátiletá Terezie Rezlerová se na ně chodí dívat několikrát denně a dokonce jim zpívá. „Pracovala jsem se zvířaty v zemědělství,“ vysvětluje paní Terezie.

Králičí miláček jménem Líza

Díky Ježíškovým vnoučatům mají v novoborském domově pro seniory i zakrslého králíka. Ten „bydlí“ u Irmy Žmolilové. „Nejradši bych ji měla v posteli,“ říká o svém mazlíčkovi Líze třiaosmdesátiletá paní Irma.

„Ježíškova vnoučata jsou moc hezký projekt pro seniory, velmi mile mě překvapilo, kam až měla Ježíškova vnoučata dosah. Ozvala se nám dáma z Finska nebo žena z Turecka…“
Andrea Málková, ředitelka Senior centra Nový Bor

Králičí společnice Líza je velkým mazlíčkem paní Irmy

Nyní si od Ježíškových vnoučat v Novém Boru přejí drobné nezbytnosti. „Bylo by prima, kdyby občas někdo podaroval naše zvířata – andulky zobem a králíka senem. Nejde o pořízení věcí, ale o návštěvu, kontakt a sdílení radosti,“ říká ředitelka Senior centra Nový Bor Andrea Málková.

Přání, která mají senioři z nového Boru o letošních Vánocích, se už začínají postupně objevovat na webu Ježíškova vnoučata.

autor: Lucie Fürstová

Související