Jamparáda v Kunraticích - marmeládová inspirace!

11. listopad 2014

Kolik skleniček marmelád nebo zavařenin už máte na polici ve spíži? A jaké druhy? Nedáte dopustit na klasiku jahody nebo maliny? Na soutěžní přehlídce marmelád - na Jamparádě v Kunraticích na Frýdlantsku byste načerpali desítky inspirací! Kromě klasiky se tu našly i takové rarity, jako „smyslné maliny“, švestkový džem se skořicí a rumem a dokonce i kokosová marmeláda s malibu a citrónem.

Dohromady se 8. listopadu na Jamparádě v Kunraticích na Frýdlantsku sešlo přes 150 vzorků v 16 kategoriích.

Vedle naprosté a špičkové klasiky jako je zavařenina jahodová nebo malinová, se objevila i řada originálních až raritních nápadů.

Andrea Froňková se svou kombinací hruška-skořice v anonymním hodnocení poroty zvítězila v kategorii hruškové a Miluše Lachmanová zopakovala loňské vítězství – nikoli ale s raritní jahodovou zavařeninou ochucenou chilli a zázvorem, tentokrát si palmu vítězství odnesla za zavařeninu třešňovou s levandulí.

Gratulujeme i všem ostatním vítězkám a držíme palce do dalšího ročníku!

Ostatně - chcete-li s kunratickými změřit síly, můžete se i vy účastnit příštího ročníku, uzávěrka je 31. října 2015, víc informací najdete na webu obce.

Vzdálenost ani místo bydliště nehraje roli – letos docestovaly i marmelády nejen z okolních obcí, ale taky ze Znojma, z Prahy, z Německa a nejvzdálenější vzorek – vzpomínka na dovolenou - byl z Lanzarote. Pokud chcete nějakou inspiraci, podívejte se na naší fotogalerii…

Spustit audio