Jak na chutnější a šťavnatější maso? Osvědčené tipy na přípravu i uchování přináší Babské rady
Pach králičího masa může někomu vadit, překrýt se dá přidáním čerstvé nebo sušené šalvěje či rozmarýnu. Kuřecímu masu k lepší chuti prospěje to, že ho necháme před tepelnou úpravou odležet v takzvané suché marinádě, tedy směsi koření a sušených bylinek.
Když rozmrazujeme drůbež, je dobré to dělat pozvolna v lednici. Při rychlém rozmrazování pustí maso šťávu a zůstane velmi suché.
Dietnější přípravou masa je to, že ho zabalíme do pečicího papíru nebo alobalu a pečeme ve vlastní šťávě, bez přidání tuku.
Vyzkoušet můžete i následující vychytávku: nakrájíte cibuli na malé kousky a prolisujete ji lisem na česnek, touto směsí potřete před pečením maso. Bude potom chutné a aromatické. Pokud není k dispozici lednička a potřebujete maso uchovat čerstvé, obložte ho cibulí a zabalte do utěrky namočené v octu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka