Jak dopadly volby do senátu v obvodech Benešov, Mladá Boleslav, Litoměřice a Rokycany

6. říjen 2018 22:51

Ve všech čtyřech volebních obvodech postupují dva kandidáti do druhého kola voleb, tedy nikdo nezvítězil již v prvním kole. Z osmi postupujících kandidátů jsou čtyři za ODS, dva za ANO, jeden za STAN a jeden za ČSSD.

Benešov

Do druhého kola postupuje místostarosta Říčan Zdeněk Hraba kandidující za Starostové a nezávislí a politolog Jiří Kozák z ODS. Hraba získal 20,93 procenta hlasů, Kozák dostal 17,29 procenta voličů. 

Mladá Boleslav

Do druhého kola postupuje mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati z ODS a starosta Kosmonos Jiří Müller z ANO. Vítěz Nwelati získal 33,86 procenta hlasů, druhý Müller dostal hlas od 17,90 procent voličů. 

Litoměřice

Do druhého kola postupuje starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč z ODS, který získal 24,50 procent hlasů. Společně s ním se bude ucházet o přízeň voličů  lékař Ondřej Štěrba z ANO. Toho v I. kole volilo 19,53 voličů

Rokycany

Do druhého kola postupuje starosta Vejprtnice Pavel Karpíšek z ODS. Získal 28,55 procent hlasů. Jako druhá postupuje současná senátorka Milada Emmerová z ČSSD, která dostala 15,79 procent hlasů.

 

autor: JMys | zdroj: ČTK
Spustit audio