Jahelný salát
Chcete si zpestřit dietu? Dejte si...
Suroviny: 100 g uvařených jahel, 1 červená paprika, půl okurky, 1 cibulka, 2 rajčata, asi 5 lžic bílého jogurtu, na ochucení hořčice, sůl, pepř, citronová šťáva a snítka bazalky.
Pracovní postup: Jogurt smícháme s troškou hořčice, solí, pepřem a citronovou šťávou - ale směs koření můžeme volit i jinou - podle vlastní chuti. Zeleninu nakrájíme nadrobno, smícháme s uvařenými jáhlami a na talíři přelijeme jogurtovým dresinkem a ozdobíme bazalkou nebo jinou čerstvou zelení.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.