Jahelník
Jáhly na sladko...
Suroviny: 200 g jahel (nebo půl na půl jáhly a rýže), 100 g sušených švestek nebo jeden švestkový kompot, hrstka rozinek, 2-3 lžíce oleje, trochu medu, sůl.
Pracovní postup: Jáhly spaříme vroucí vodou a v osolené vodě uvaříme. Do pekáčku vymazaného olejem dáme vrstvičku jahel, na ni dáme švestky a rozinky, zakapeme olejem a medem, znovu dáme jáhly a tak postupujeme až do vypotřebování všech surovin. Končíme vrstvou jahel a dáme zapéci.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.