Inteligentní dopravní systém, Rozhlasový den a Komunitní zahrada Střelák. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Radary nedávno spuštěného Inteligentního dopravního systému v Hradci Králové nahlásily úředníkům magistrátu už přes 8 000 přestupků. Zhruba osmdesát procent z nich naměřily radary na Koutníkově ulici, kde je situace podle řady řidičů nepřehledná. Město nevylučuje, že nastavení některých měřených úseků změní.

Tady na Koutníkově ulici při výjezdu z města se střídá povolená padesátikilometrová rychlost se šedesátikilometrovou. A i když je vlastně ze striktního pohledu dopravní značení jasné, vedení radnice připouští, že některé řidiče může mást.

Čtěte také

Český rozhlas slaví v letošním roce 100 let od zahájení pravidelného vysílání. A toto významné výročí si Český rozhlas Hradec Králové připomene hned několika akcemi. Vyvrcholením oslav stých narozenin rozhlasu byl v sobotu 3. června v areálu Stříbrný rybník Den s Českým rozhlasem Hradec Králové. Hosty celodenního programu, který začal v 10:00 hodin, byli zpěváci Michal Horák, Miloš Dvořáček, skupina Plavci a Helena Hamplová s dcerou Leontýnkou.

V přímém přenosu ve 12:00 hodin se v kulinářské soutěži utkali kuchařští mistři Radek Pálka, Láďa Hruška a Patrik Rozehnal, po 15. hodině přivítala v pořadu Na větvi s Halinou Halina Pawlowská své hosty: Světlanu Nálepkovou a Ivana Vodochodského s dcerou Terezou.

Čtěte také

Komunitní zahrada Střelák se zelená a roste do své druhé sezóny. Samozřejmě za pomoci dobrovolníků i přihlášených zahradníků. Co letos zasili a zasadili? A zúročili už zkušenosti z loňské sezony a sklizně? O plánech na letošní "vegetační období" nám přišel povědět Hynek Kaplan. Nejde totiž jen o setí a sklízení, ale především o sousedské setkávání.

Jak tohle sousedské zahradničení v parku vedle Kulturního domu Střelnice vlastně funguje? Kdo chce pěstovat salát, musí být někde organizován?

autor: baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.