Inspirací pro hlavní roli ve filmu Zbožňovaný byl můj dědeček, přiznává scénárista Petr Kolečko

Petr Kolečko je člověk, který má rád výzvy. Do podvědomí diváků se nejvíce dostal díky seriálu Most z roku 2019 či Osada z roku letošního. Nyní do kin přichází nový film Zbožňovaný, jehož je režisérem i scénáristou zároveň.

Po úspěšném seriálu Most, který vzbuzoval velké vášně a postupně se stal společenským fenoménem, nyní přichází Petr Kolečko s komedií Zbožňovaný, která má opět hvězdné obsazení.

Seriál z dílny režiséra Jana Prušinovského (první zleva) a scénáristy Petra Kolečka se stal nejsledovanějším komediálním seriálem České televize poslední doby

V hlavní roli atraktivního pediatra, chystajícího se do důchodu, se představí oblíbený Jiří Bartoška. Mimo něj se můžeme také těšit na Zuzanu Kronerovou, Ivanu Chýlkovou nebo Jiřího Langmajera, stálici v Kolečkových projektech.

Člověk se u filmu pobaví, ale i dojme a každý si může porovnat své vlastní životní hodnoty. „Je tam více emocí a tím, jak jsem starší, tak se mi tam vkrádá i téma rodiny,” vysvětluje Kolečko. Inspirací pro postavu lékaře mu přitom byl jeho vlastní dědeček.

Oficiální premiéra filmu se chystá na čtvrtek 23. září 2021, ale již den předem jsou plánované i předpremiéry v multikinech po celé České republice a Ústí nad Labem není výjimkou.

Úspěšný režisér na sebe v rozhovoru prozradil, že nyní rád lepí modely, co ho ale čeká dál? Nejen to se dozvíte z audiozáznamu celého rozhovoru.

autoři: Stanislava Brádlová , Deborah Domecká
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.