Hokejistům Třince hrozí v extralize vyřazení. S Chomutovem utrpěli ve čtvrtfinále třetí porážku

21. březen 2017

Křivda cloumala hokejisty Třince po čtvrtém utkání čtvrtfinále play off extraligy. Oceláři v něm prohráli v Chomutově 1:2 v prodloužení a stojí na pokraji vyřazení. V sérii totiž ztrácejí 1:3 na zápasy a další porážku už si nemůžou dovolit.

„Myslím si, že jsme celý zápas byli lepším soupeřem. Bohužel nějaké fauly tam byly, v závěru nás rozhodčí vyloučili do tří a to rozhodlo zápas,“ hodnotil utkání třinecký útočník Erik Hrňa.

Oceláři se zlobili na rozhodčí v prodloužení hned dvakrát. Nejprve, když jim kvůli postavení hráče v brankovišti neuznali trefu Rákose. „Podle mě to byl regulérní gól. Někdo to viděl jinak, takže bohužel. My se s tím musíme smířit,“ mávl Hrňa rukou.

Druhý moment, který třinecké nahněval, přišel v závěru prodloužení. Piráti totiž díky bombě obránce Valacha rozhodli o vítězství v přesilovce 5 na 3. Na trestné lavici zuřil Rostislav Marosz, který nechápal své vyloučení za podražení hokejkou.

„Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle se v prodloužení – do pět na tři, klobouk dolů. On mě podkopl, já ležím, on si na ně šlápne, já jdu ven. To je neskutečné. Jestli ten Vondrka je nějaký nadčlověk nebo něco, nemám slov,“ byl Marosz vytočený. Sám si ale uvědomoval, že pocit křivdy si jeho tým nesmí přenést do dalších bojů. „Musíme to hodit za hlavu. Ve středu je nový zápas, do kterého musíme jít s čistou hlavou,“ prohlásil.

Oceláři stojí na pokraji vyřazení. Prohrávají 1:3 na zápasy, přesto Erik Hrňa neskládá zbraně. „Zdá se mi, že jsme takhle hráli už jednou, když jsme vyhráli titul. Prohrávali jsme se Slavií u nich 3:1 a celou sérii jsme otočili. Chomutovu nic nedáme zadarmo. Půjdeme do nich a půjdeme si pro to vítězství. Chceme postoupit víc než oni,“ burcoval Hrňa.

Čtvrtým zápasem pokračuje čtvrtfinálová partie mezi hokejisty Třince a Chomutova na ledě Ocelářů ve středu 22. března od 17:20.

autor: dak
Spustit audio