Hokejista Nejezchleb si na NHL musí počkat. Teď je prioritou Litvínov

29. květen 2016

Kádr extraligových hokejistů Litvínova zatím vyztužila pouze jedna posila. Tou se stal talentovaný útočník Richard Nejezchleb. Ten se za oceánem zkoušel čtyři roky probít do NHL, za své oblíbené Jezdce z New Yorku si ale ještě v nejslavnější hokejové soutěži na světě nezahrál.

Podle šéfa litvínovského klubu a druhého asistenta trenéra Jiřího Šlégra by se 22letý útočník mohl stát výraznou posilou. "Samozřejmě máme nějaká očekávání, máme na něj výborné reference z celého světa," řekl.

Nejezchleba si dobře pamatuje z mládežnických soutěží nový litvínovský asistent Darek Stránský. "Znám ho z juniorů, byl to vždycky jeden z těch lepších útočníků," tvrdí Stránský. Podle něj má Nejezchleb určitě šanci být v prvních dvou útočných formacích. "Hrál druhou farmu, ale velice kvalitní soutěž. Potenciál jako junior měl, jen ho v něm probudit. Nespecifikoval bych ho jako střelce, komplexní dobrý hráč to byl," dodal.

Richard Nejezchleb měl loni operovanou kyčel, možná i kvůli tomu si zatím ve slavné NHL ještě nezahrál. New York Rangers přesto dál zůstává jeho nejoblíbenějším klubem. "No teďko už moc ne," pousmál. "Byl táty nejoblíbenější, tak můj taky. Trochu jsem vystřízlivěl po tom, co jsem tam viděl. Byl jsem tam, hrál i nějaký přípravný zápas, dal i nějaký bod. Pak mě poslali na farmu. Kdybych tam hrál líp, asi bych do NHL nakoukl, ale bohužel se nepovedlo," litoval útočník Nejezchleb. Snu o působení v NHL se ještě vzdát nechce. "Teď chci zůstat tady, nechat tu všechno. Ale jednou bych se tam chtěl podívat," přiznal.

autor: dak
Spustit audio