Hodinový manžel udělá to, co vám ten vlastní už roky jen slibuje

20. únor 2016

„Sex po mě nikdo nechtěl, ale každý se na to ptá,“ říká Hodinový manžel Tomáš Kučera. Tuhle živnost provozuje už hezkých pár let, takže ví, o čem mluví.

„Občas se stane, že mi nějaká paní zruší objednávku, protože manžel, když se dozvěděl, že si mě objednala, tu danou věc nakonec udělal sám,“ popisuje, jak může Hodinový manžel motivovat manžela skutečného.

„Jindy jsem zase dělal tajně. Manžel nesměl vědět, že si mě paní objednala, takže jsme koordinovali časy tak, aby mě manžel určitě nepotkal,“ vzpomíná Kučera s úsměvem.

Jeho klientelu tvoří skutečně hlavně ženy. „Především ty starší - dámy v důchodu, které už nemají doma někoho, kdo by jim drobné nutnosti udělal.“ Občas se ale ozývají i muži. „Jsou to hlavně podnikatelé, kteří nemají času nazbyt,“ vysvětluje Tom.

Hodinový manžel Tom

Nejčastěji opravuje kapající kohoutky, protékající toalety, vrtá a šroubuje. Telefon mu zvoní často. Na nedostatek práce si stěžovat nemůže.

„Jestli jsem drahý? Těžko říct. Mám hodinovou sazbu a samozřejmě přičítám spotřebovaný materiál. Není to nejlevnější, ale ani přemrštěně nákladné,“ říká.

Montáží televize na zeď a instalací několika obrázků strávil třeba v bytě redaktorky hodinu a půl. Bez dohadování, bez nervů a bez nepořádku udělal všechno, co se sama bála udělat. Za ty peníze to stálo.

Konkurence v oboru je slušná. Když hledáte Hodinového manžela na webu, vyběhne vám celá řada kontaktů. Vyplatí se dát na doporučení známých. Zkoušíte-li někoho bez referencí, ohlídejte si ho při práci. Za kvalitu své práce by měl ručit a případné reklamace vyřídit bez reptání.

Spustit audio