Hergot!: V moci vúdú

9. únor 2014

Vúdú je náboženství tajemné a strašidelné. Jan Škrob, Petr Wagner a Dominik Čejka se rozhodli, že je na čase se o něm dozvědět něco víc. Hollywoodské filmy totiž nebývají jako zdroje informací úplně přesné a internet zrovna v případě vúdú působí také trochu zmateně.

Naštěstí je tu Lenka Philippová z HTF UK, která se zaměřuje na náboženství africké diaspory. Do téhle kategorie kromě vúdú, které je doma na Haiti, patří také jamajské rastafariánství nebo kubánská santeria. Jestli vás zajímá původní význam slova zombie, nebo co to znamená, když si loa osedlá něčí hlavu, určitě byste si tento pořad neměli nechat ujít.

Z haitské hudby jsme pro vás vybrali písničkářku Leylu McCalla a popovou kapelu RAM. Kromě nich na vás čeká Dr. John nebo Screamin' Jay Hawkins, který do svých vystoupení s oblibou zapojoval kosti a lebky.

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.