Helena Vondráčková je stále „on the road“. Mezi cestami zvládne i několik koncertů

Helena Vondráčková si léto užívá opravdu plnými doušky. Rozhodně ale nelelkuje. Své výlety prokládá koncertováním a přípravou dalšího alba.

Před sebou má navíc opravdu nabitý program – jako například velké podzimní turné, které představí i u nás v Ústí nad Labem.

Milovnice přírody a cestování, zpěvačka a herečka Helena Vondráčková strávila léto velmi rozmanitě. „V květnu jsme byli s manželem za přáteli na Floridě, poté jsme se vydali po dlouhé době do Chorvatska naším karavanem,” prozradila.

V létě neopomíná ani svou milovanou zahradu. Práci na ní miluje již od útlého věku. „Lásku k zahradničení mám od maminky a od babičky. Babička měla sice malou zahrádku, ale měla na ní skalničky a různé květiny, pomáhala jsem jí plít zahrádku,” vzpomíná.

Kvítek mandragory na Broadwayi

Muzikál s krimi tématikou a písničkami od Heleny Vondráčkové trhá v pražském divadle rekordy. „Lístky jsou vyprodané do konce roku a už se prodávají na další rok,“ konstatuje zpěvačka. Ačkoliv si v tomto muzikálu sama nezahrála, v příštím roce ji budeme moci potkat v „Muži se železnou maskou“.

Mimo jiné připravuje i nové album, které by chtěla vydat v příštím roce. Oslovuje i nové hudebníky a textaře. Mezi nimi nechybí ani Marek Ztracený nebo Ondřej Brzobohatý.

Zpěvačka vystoupí v rámci jejího letošního podzimního turné „Helena, dlouhá noc live” už 12. září v Ústí nad Labem.

autor: Kateřina Klabzubová

Související