Fotbalový stadion v Lounech se po přestavbě slavnostně otevírá

17. červenec 2020

Fotbalový klub Louny se stěhuje do opraveného objektu. Na fotbalisty čekají sprchy a moderní šatny, velká vířivka nebo masážní lehátko. Diváky zase potěší vybavený bufet a v prvním patře tribuna s výhledem na celé hřiště. Přípravy na přestavbu původního objektu trvaly asi 5 let, stavební práce byly hotové za rok a přišly na 30 milionů korun.

Fotbalový areál stojí v záplavové oblasti řeky Ohře. Povodí Ohře proto povolilo jen modernizaci.

„Povodí Ohře řeklo, že jakmile to zbouráme, tak už nemůžeme nic stavět, takže jsme museli nechat obvodové zdi,“ vysvětluje Pavel Domecký, předseda klubu FK SEKO Louny, který Městský stadion Ladislava Nováka využívá pro zhruba 200 fotbalistů.

Hlavní tribuna sice musela zůstat, ale prošla generální opravou. Přilehlé objekty se sice bouraly, o ale nové mají stejný půdorys.

„Pojďte se podívat, jak vypadají šatny – je to všechno moderním, ale podle norem,“ ukazuje Domecký. Libůstku si fotbalisté dopřáli v domácí kabině – relaxační zónu s velkou vířivkou a masážním lehátkem.

Větší část přestavby pokryla dotace. Pomohlo i město

Vedení klubu si zase v patře pořídilo jakousi VIP kancelář s výhledem na hřiště, mezi tribunami pro diváky. „Tribuna nově pojme zhruba 200 lidí, máme nové ozvučení, všechno – je to zkrátka perfektní,“ pochvaluje si Domecký.

Modernizace přišla na 30 milionů korun. 19 milionů dostal fotbalový klub od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, další peníze dalo město.

Starosta, Pavel Janda z TOP 09, takovou spolupráci vítá: „Osobně jsem nebyl zastáncem toho, že by město mělo nést celou tu finanční zátěž, takže ten současný stav, kdy se fotbalovému klubu povedlo získat dotaci a město to částečně spolufinancovalo, je ideální. A fotbalisté budou mít adekvátní zázemí.“

Předvedou ho v neděli, kdy fotbalový klub připravil odpolední program pro celé rodiny.

Spustit audio

Související