Extraliga začíná. Prožijte ji s Radiožurnálem

10. září 2012
S mikrofonem za hokejem

Těšíte se na další ročník Tipsport extraligy? Ten se kvapem blíží. Elitní tuzemské kluby zahájí boj o mistrovský titul už ve čtvrtek 13. září. Co nás čeká? Kdo bude aspirovat na vítězství a který tým bude naopak hrát o udržení v soutěži? Tyto a spoustu jiných otázek zodpoví následující dny a měsíce a vy se je dozvíte jako první – díky sportovním reportérům Radiožurnálu.

Úvodní kolo začíná 13. září v 19.15 hodin zápasem nováčka soutěže Pirátů Chomutov, který se utká na domácí půdě s vicemistrem Kometou Brno. V prvním kole se také představí úřadující mistr Pardubice na ledě Třince, šampióna z roku 2011, který na trůnu pro nejlepší český tým vystřídaly. Připraven je například i zápas pražské Sparty, vítěze základní části, která v pátek 14. září přivítá na svém stadiónu Karlovy Vary.

Základní část vyvrcholí závěrečným 52. kolem v úterý 26. února 2013. Přeruší ji tradičně tři reprezentační pauzy v listopadu, prosinci a únoru, kdy se budou hrát turnaje Euro Hockey Tour. Jubilejní 20. ročník samostatné české soutěže skončí nejpozději v pátek 21. dubna 2013.

Radiožurnál bude u všech důležitých momentů. Tradičně nabídne nejrychlejší zpravodajství, živé přenosy těch nejzajímavějších zápasů a reportáže ze všech stadiónů, na kterých budou reportéři po všechny hrací dny.

Aktuální informace o dění na ledových plochách se dozvíte z reportážních vstupů ze zpráv i proudového vysílání. S mikrofonem za hokejem letos navíc budeme déle – ve všední dny až do 20.30 hodin, abyste nepřišli o dramatické koncovky jednotlivých zápasů.

Tipsport extraliga ledního hokeje

Výsledky, rozhovory a komentáře si můžete poslechnout nebo přečíst také v hokejové sekci Zprávy.rozhlas.cz.

Baráž o extraligu bude širší

V naší nejvyšší hokejové soutěži, kterou od letošního června řídí Český svaz ledního hokeje (ČSLH) místo Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), se bude hrát od následující sezóny se širší baráží. Taková varianta boje o záchranu bude podle vedení svazu sportovně i divácky zajímavější.

Do této doby hrál jen poslední tým extraligy s vítězem druhé nejvyšší soutěže sérii na čtyři vítězné zápasy, nově budou o udržení v extralize bojovat dva nejhorší týmy se dvěma nejlepšími celky první ligy. Jinak se současný model soutěže nemění – zachová se tradiční čtyřkolová základní část (52 zápasů), předkolo play-off pro týmy na sedmém až desátém místě a play-off, kam přímo postoupí prvních šest celků.

Přejeme vám sezónu plnou kvalitních hokejových zážitků s Radiožurnálem.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

Spustit audio

Více z pořadu