Džemy světové kvality se vyrábějí u nás - v rodinném podniku v Radešíně!
Džem pouze na palačinky? Už dávno ne. Ochutnejte s námi angreštový džem z Radešína u Ústí nad Labem, který se výborně hodí třeba i ke grilovaným sýrům!
„Soustředíme se hlavně na kvalitní suroviny, snažíme se využívat místní zdroje, takže nakupujeme ovoce převážně z Litoměřicka a Ústecka – švestky, meruňky, maliny, angrešt,“ vysvětluje Mirka Heřmánková.
Jak sama přiznává, chtějí svými džemy překvapit, proto se zaměřují na netradiční kombinace. Kombinace jako meruňka-skořice-amareto líkér nebo černý rybíz-skořice-badyán vymýšlí právě manžel.
Za švestkový džem se zelenou blumou a vanilkou dostali letos Heřmánkovi jednu ze tří možných hvězd na nejprestižnější světové soutěži džemů v Londýně Great Taste Awards, kde bylo 10 000 přihlášených produktů.
Kolik džemů ročně vyrobí? A Jaký je nejoblíbenější džem Mirky Heřmánkové? Poslouchejte…
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.