Džemy světové kvality se vyrábějí u nás - v rodinném podniku v Radešíně!
Džem pouze na palačinky? Už dávno ne. Ochutnejte s námi angreštový džem z Radešína u Ústí nad Labem, který se výborně hodí třeba i ke grilovaným sýrům!
„Soustředíme se hlavně na kvalitní suroviny, snažíme se využívat místní zdroje, takže nakupujeme ovoce převážně z Litoměřicka a Ústecka – švestky, meruňky, maliny, angrešt,“ vysvětluje Mirka Heřmánková.
Jak sama přiznává, chtějí svými džemy překvapit, proto se zaměřují na netradiční kombinace. Kombinace jako meruňka-skořice-amareto líkér nebo černý rybíz-skořice-badyán vymýšlí právě manžel.
Za švestkový džem se zelenou blumou a vanilkou dostali letos Heřmánkovi jednu ze tří možných hvězd na nejprestižnější světové soutěži džemů v Londýně Great Taste Awards, kde bylo 10 000 přihlášených produktů.
Kolik džemů ročně vyrobí? A Jaký je nejoblíbenější džem Mirky Heřmánkové? Poslouchejte…
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.