‚Důležité je vyhrát, a je jedno jak.‘ Ledecká si na snowboardu dojela pro druhé zlato ve dvou dnech

21. leden 2024

Ester Ledecká premiérově v této zimní sezóně vyměnila při závodech lyže za snowboard - a znovu ukázala, že ve slalomu je nejlepší na světě. V bulharském Pamporovu vyhrála o víkendu oba závody Světového poháru. I když ten nedělní byl ve finále hodně těsný.

„Moc jsem si to užila, byly to skvělé jízdy a snažila jsme se to udělat zajímavé pro diváky. Jak se říká v Ivánku, kamaráde - důležité je vyhrát a je jedno jak,“ pousmála se Ester Ledecká s odkazem na slavné odposlechy ve fotbalové české korupční kauze, elitní závodnice ale rozhodně nepodváděla - jen sportovně napínala svoje fanoušky, když ve finále porazila Rakušanku Schöffmannovou o setinu sekundy. A to na hodně ledové trati.

„Protože to dost prolili vodou, tak to bylo hodně ledovaté. Naštěstí mám Tschuntiho, který mi perfektně nabrousil hrany, ale přece jenom si myslím, že bychom na ledu měli trénovat o trošku víc,“ pochválila Ledecká svého servismana „Tschuntiho“ - neboli Guntrama Mathise, a jako perfekcionistka si našla věc, na které je potřeba na snowboardu pracovat.

Dva závody ve dvou dnech v bulharském Pamporovu také vyžadovaly, aby se cítila česká reprezentantka v pořádku fyzicky, a tak děkovala i Ladislavu Poláškovi.

„Láďovi, skvělýmu fyzioterapeutovi, který mě dal dokupy před dalším závodem, moc děkuji. Ten program jsme měli opravdu nabitý, od rána do devíti večer jsem se nezastavila,“ říká Ledecká.

A Ester Ledecká se nezastavila ani po vítězném závodě, i když sama přesně nevěděla, kam vlastně v dalších dnech vyrazí.

„Spěcháme, to vím. Teď jsem v autě, řídí Láďa. Jede nádherně podle předpisů, ale možná trošičku rychleji, abychom stihli letadlo,“ pobaveně vyprávěla česká závodnice na snowboardu a na lyžích Ester Ledecká.

autoři: Mirko Vasić , rej
Spustit audio

Související