Dostihy jsou společenská událost. Areál Chuchle chci dál rozvíjet a pořádat více akcí, plánuje nová ředitelka Zuzana Rambová

„Dostihy musíme brát jako společenskou událost. Vždycky to tak bylo, i když se koukneme na fotografie z první republiky,“ říká Zuzana Rambová, nová ředitelka Chuchle Areny Praha. Co všechno se letos v areálu bude dít? A jaká je budoucnost závodiště? Nejen na to odpovídala v pořadu K věci.

Zuzana Rambová je v nové funkci teprve pár týdnů a rovnou naskočila do příprav na nadcházející sezónu, která začíná v dubnu. Naše nejvýznamnější dostihové závodiště hostí také parkury a zároveň se v areálu nachází Jezdecká akademie.

„Čeká nás třináct dostihových dní, kde je samozřejmě víc těch závodů. Začínáme 7. dubna Gomba handicapem, lidé se můžou těšit na 104. České Derby, což je vrchol rovinové sezony. A čeká nás nový závod Prague Champions Day, který můžu označit asi za nejvyšší kategorie a budou na něm vypsané nejvyšší prize money,“ vypočítává.

Další rozvoj areálu

Dostihy jsou podle ní společenskou událostí, kam můžete vzít celou rodinu. V areálu se momentálně plánují potřebné opravy a do budoucna by mohl mít ještě širší využití.

„Chtěla bych z toho udělat ten funkční areál, líbilo by se mi ho víc rozvíjet tím směrem koňským. Nastavit víc akcí, aby se tam pořádaly nejenom dostihy, parkury, klusáci. Zrovna jsem měla schůzku s lidmi, kteří se zajímají o všestrannost, což je další koňská disciplína, jestli by se ten areál nemohl trošičku posunout i v tomto směru.“

Zuzana Rambová přes deset let pracovala na manažerských pozicích v O2 areně a ve Forum Karlín, takže velmi blízko má i k pořádání kulturních akcí.

„Určitě je to v plánu. Asi můžu prozradit, že navážeme na minulý rok třeba se Středoevropskou rally. Takže opravdu jsme takový multifunkční prostor, kde se dají pořádat i ty kulturní akce.“

Jak moc trápí závodiště velká voda? Očekává se na dostizích nějaký dress code? A jak se Zuzana Rambová do světa koní vlastně dostala? Poslechněte si celý rozhovor.

Související