Doprava v Pelhřimově se v posledních dnech potýká s problémy

11. duben 2018

Město sužuje řada uzavírek a na radnici chodí stížnosti. Vedení města slibuje, že by se řidičům mělo už brzy ulevit. Radní se dopravou zabývali na své poslední schůzi.

Místostarosta Pelhřimova za ODS Ladislav Med potvrdil, že první krokem ke zklidnění provozu, na kterém se shodli, je znovuzapnutí semaforu na křižovatce ulic Pražská a Příkopy. Právě tam se totiž tvoří dlouhé fronty, na které si řidiči stěžovali.

Problém s intervaly…

Město ale musí nastavit délku intervalů tak, aby byla doprava co nejplynulejší. Radní taky reagovali na podněty od rodičů, kteří vozí děti do první a druhé základní školy a mateřinky Komenského. V tamních ulicích Cholossiova a Rosolova je totiž na mnoha místech zákaz stání a zastavení. Změnu dopravního značení město projednává s policií.

V plánu jsou i další úpravy v dopravě

Radnice reaguje na podněty od obyvatel. Aktuálně zvažuje umístění nového přechodu pro chodce a zpomalovacího semaforu na ulici Humpolecká. Vedení města ale nemůže oba bezpečnostní prvky schválit samo. Humpolecká ulice je coby silnice první třídy ve vlastnictví státu, a tak navrhovaný přechod a semafor musí pracovníci odboru dopravy ještě projednat s Ředitelstvím silnici a dálnic.

autor: Vít Palacký
Spustit audio