Dokončení kruhového objezdu v Přestanově se zřejmě minimálně o čtvrt roku opozdí

29. listopad 2017

Řidiči na frekventovaném hlavním tahu mezi Teplicemi a Děčínem se musí obrnit trpělivostí. Silničáři totiž nestihnou do jara příštího roku postavit kruhový objezd v Přestanově na Ústecku. Práce zbrzdila oprava dešťové kanalizace, která vede středem budoucí okružní křižovatky. Dopravní omezení na silnici I/13 tak zřejmě potrvá až do léta příštího roku.

Práce na budoucím kruhovém objezdu zpozdila oprava 100 metrů dlouhé dešťové kanalizace, která vede napříč křižovatkou.

„Druhým z důvodů, proč jsme žádali o prodloužení stavebního povolení, byla betonová deska v konstrukci komunikace. Od začátku se řešilo, jestli se v konstrukci nechá, nebo se bude odstraňovat. Nakonec deska na některých místech zůstane, ale v místě okružní křižovatky se bude muset odstranit,“ popisuje David Huja, stavbyvedoucí firmy Swietelsky.

Příští týden se podle něj mírně zlepší průjezd celou stavbou. Další, dočasné zlepšení, má být hotové do Vánoc. „V místě od hlavní silnice směrem na Krupku by měl SČVaK dokončit práce na opravě dešťové kanalizace, pak bychom chtěli do vánočních svátků komunikaci upravit tak, abychom ji ještě letos stihli zabalit do podkladní vrstvy asfaltového betonu,“ dodává Huja.

Rozhořčení nad prodloužením stavby neskrývá starostka Přestanova ze Strany svobodných občanů Miroslava Bechyňová: „ŘSD oznámilo změnu stavby. Její harmonogram měl skončit v březnu 2018, teď už víme, že se končí až 30. června 2018. To je velká zátěž pro naši obec.“

autor: bach
Spustit audio