Dobré noviny vědí, co čtenář chce. A ty nejúspěšnější mu to dají! Sedmá velmoc, hra podle povídek Jaroslava Haška

29. duben 2023

Není to snadné zajistit obsah pro noviny, povídky, výbor křesťanské poezie i časopis Svět zvířat. Své o tom ví nakladatel Mackovík! Jak dobře a rychle se v oboru zorientuje jeho syn Artur a kdo další se veze na kolotoči náhod i prospěchářských rozhodnutí? Rozhlasovou hru na motivy povídek Jaroslava Haška uvádíme ke 140. výročí narození autora.

Dramatizace: Ivan Osvald
Účinkují: Josef Husník, Zlatomír Vacek, Jiří Brož, Oldřich Vykypěl, Růžena Michalová, Karel Kabíček, Rudolf Krátký, Jiří Tomek, Ladislav Suchánek, Vilma Nováčková, Otakar Dadák, Karel Hospodský, Helena Trýbová, Jiří Letenský, Ladislav Lakomý, Vlasta Fialová, Arnošt Navrátil, Pavel Kunert, Jaroslav Tuček, Jiří Olijnyk, Jiří Jurka, Karel Augusta, Karel Fajt, Marie Beránková, Marie Durnová, Jiřina Prokšová, Jiří Němeček, Jiří Štědroň, Ladislav Frej, Josef Toman, Miroslav Knoz, Bohumil Slezáček, Miroslav Výlet, Karel Adam, Josef Štefl, Milan Moravec, Lubomír Pavelek a Pavel Ťoukálek
Dramaturgie: Josef Souchop
Hudba: Zdeněk Pololánik
Režie: Miroslav Nejezchleb
Natočeno: 1964

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související