Do ústecké rozhlasové vily na Den otevřených dveří přišlo na 600 lidí

14. květen 2022 15:29

Jedna skupina za druhou se střídaly 14. května při prohlídce rozhlasové vily v Ústí nad Labem. Konal se tam Den otevřených dveří Českého rozhlasu Sever.

Český rozhlas uspořádal tento den otevřených dveří v Praze i regionálních studiích ke svém 99. výročí. Příští rok to prostě bude sto let, kdy rozhlas v České republice vysílá.

Návštěvníkům zahrál revival Waldemara Matušky. Děti zaujaly hlavně skákací hrad a další atrakce. A jak to bylo s dospělými? „Mě zajímá hlavně historie,“ řekla paní Zdena z Děčína a její pánský doprovod s tím souhlasil. „Ale celkově je to úžasné místo s úžasnou atmosférou,“ dodala.

„Mě nejvíce zaujal v budově newsroom. Tam jsem se dozvěděl nejvíce zajímavých informací,“ sdělil pan Jiří z Ústí nad Labem. Newsrom je jakési srdce budovy, místnost, kde pracuje zprávař a editor a návštěvníci se tak dozvěděli, jak se skládají zprávy, jak se sleduje vysílání v programech, jak se skládá hodina vysílání a další – než pokračovali na do vysílacího studia.

Den otevřených dveří není poslední příležitostí, kdy mohou zájemci navštívit ústeckou rozhlasovou vilu. V létě se tu obvykle koná Čajůfest a divadelní týden Činoherního studia a vila je přístupná i ve Dnech evropského dědictví.

Jednou z průvodců po ústecké rozhlasové vile na den otevřených dveří byla i produkční Marcelka Červinková
Na dni otevřených dveří si návštěvníci mohli vytisknout i pamětní razítko.
Ministudio na den otevřených dveří před ústeckou rozhlasovou vilou
Děti si na dni otevřených dveří ústecké rozhlasové vily mohly nechat udělat i  dočasné tetování
Posluchačům zahrál v ústecké rozhlasové zahradě revival Waldemara Matušky
Spustit audio