Do turisticky zajímavých lokalit středních Čech začínají jezdit speciální cyklobusy. Do Brd se s ním dostanete už o víkendu

2. červen 2021 16:00

Máchovým krajem ze Mšena přes Blatce, Doksy do Bělé pod Bezdězem nebo z Příbrami až na kraj Chráněné krajinné oblasti Brdy. To jsou dvě trasy ve středních Čechách, na kterých bude možné místo auta využít cyklobus.

Podle mluvčí města Příbram Evy Švehlové pojede cyklobus od Svaté Hory, přes město, Březové Hory do Kozičína, Orlova a zpět na Svatou Horu, a to 4x dopoledne a 4x odpoledne.

První ze speciálně upravených autobusů vyjíždí ráno v 8:05 a poté každou hodinu až do 11:05. Z opačného směru se můžete vrátit ve tři, čtyři, pět a šest odpoledne. Turistický spoj Máchovým krajem vyjede 28. června.

Jízdní řád turistické linky MHD 5B

„Spoj, který jsme si pracovně nazvali Fabiánův expres, zajistí nejen převoz turistů, ale i cyklistů, kdy bude možné přepravit 10 jízdních kol. Pro letošní sezonu je turistická linka MHD 5B nastavena tak, že pojedou čtyři spoje v dopoledních a následně čtyři zpáteční spoje v odpoledních hodinách. Zavedení turistické linky je dalším krokem ke zpřístupnění Brd a celé naší turistické oblasti,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

autor: JMys
Spustit audio