Do finále lépe vstoupili Ústečtí Lvi. V napínavé bitvě přetlačili Chomutov 2:1

21. březen 2011

Hokejisté Ústí nad Labem vstoupili vítězne do finále play-off první ligy. V domácím prostředí zdolali severočeského rivala z Chomutova těsně 2:1. Domácí o vítězství rozhodli ve druhé třetině, ve které dvakrát udeřili z předbrankového prostoru. Trefili se útočníci Mikulík a Šagát.

"Dali jsme první gól a od toho se zápas odvíjel. Sérii budou první góly rozhodovat," tuší střelec úvodní branky Milan Mikulík. Chomutov dlouho tápal. "Nehráli jsme deset jedenáct dní a bylo to vidět. Dvě třetiny jsme se nemohli dostat do tempa," postřehl útočník David Hruška.

Přestože hosté měli ve hře rezervy, utkání zdramatizovali. Sedm minut před koncem snížil v přesilovce 5 na 3 právě snajpr Hruška. Hosté pak mohli dokonce srovnat, další dvouminutovou výhodu početní převahy o dva muže už ale nevyužili. "Domácí nám dali šanci, která se musí využít. Zápas jsme si prohráli sami," štvalo Hrušku.

Premiérová výhra v sérii domácí Lvi povzbudí. "Víme, že Chomutov je silný, po postupu jde hodně. Když člověk vyhraje první zápas, má větší důvěru, že se soupeřem může hrát," přiznal Mikulík, že sebevědomí jeho týmu po prvním úspěchu naroste.

V úterý se hraje druhý zápas a Chomutov se podle trenéra Jaroslava Lišky musí zlepšit. "Měli bysme víc soupeře dostávat pod tlak a z toho zužitkovat góly. Soupeři jsme dali hodně prostoru pro jeho tvořivou hru," našel Liška chyby v úvodní partii.

Ústí i přes první vítězství nemá zdaleka ještě vyhráno. Úvodní vítězství nepřeceňuje ani kouč Lvů Petr Rosol. "Je to první malej krůček, ještě je potřeba udělat další tři. Dneska ale musím hráče pochválit, výkon se mi líbil," uvedl. Druhé finále je na programu v úterý, od 18 hodin se hraje opět v Ústí nad Labem.

autor: dak
Spustit audio