Díky “zvířecím špionům“ se ztracená fenka Melisa vrátila do lučanského útulku

19. leden 2016

Ne vždy se podaří svěřit psa nebo kočku z útulku do těch správných rukou. Do útulku v Lučanech nad Nisou se po dlouhém putování vrátila Melisa, pětiletá fenka křížence rhodeského ridgebacka.

Melisu si nejprve adoptoval mladý pár z Liberce. Bohužel, ti se jako majitelé zvířete neosvědčili – po nějaké době se u nich vyskytly problémy. Místo toho, aby fenku vrátili zpátky, předali ji raději dalším lidem. Ti s fenkou odcestovali až na druhý konec republiky. Štěstí to ale pětileté psí slečně nepřineslo. Druzí majitelé měli o chování nového člena rodiny zřejmě jiné představy, a tak začali Melisu nabízet na sociálních sítích.

„Naštěstí se na facebooku vyskytují lidé, já jim říkám zvířecí špioni. Jsem za ně moc ráda, protože to jsou opravdoví milovníci zvířat, kteří sledují nabídku pejsků z útulku a hodně se v tom orientují,“ pochvaluje si zvířecí nadšence Dagmar Kubištová, vedoucí a ošetřovatelka útulku Dášenka v Lučanech nad Nisou.

Díky za dobré duše

A právě díky jedné takové “zvířecí špionce“ se z opačného koutu země vrátila na sever Čech i fenka Melisa. Ztracenou fenku objevila na internetovém portálu s nabídkou zvířat je zvídavá paní na jednom z portálů s nabídkou zvířat. „Jedna paní Melisu poznala na jednom z internetových portálů s nabídkou zvířat, hned nás kontaktovala, a tak se okamžitě rozjela taková záchranářská akce,“ vzpomíná Dagmar Kubištová.

Fenku nabízeli lidé z druhého konce republiky, kteří neměli auto. V tu chvíli už se přihlásili ostatní špioni, kteří se domluvili na vlakové a autobusové dopravě i na stanovištích, kde si ji budou předávat. Spolupráce dobrosrdečných lidí, díky kterým se fenka dostala zpátky do lučanského útulku, si Dagmar Kubištová nesmírně váží. V tuto chvíli ještě doufá, že si čtyřnohou kamarádku osvojí rodina, která jí poskytne domov.

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio