Destinační agentura Krušné hory představila novinky čekající na návštěvníky Krušných hor v roce 2019

17. prosinec 2018

Destinační agentura Krušné hory dnes (17. 12.) představila novinky, se kterými se od příštího roku budou setkávat návštěvníci Krušnohoří.

Jde o nové brožury, které mají za cíl představit například židovské památky nebo trasy pro motorkáře.

Speciální program je určený také všem základním školám v Ústeckém kraji a před dokončením je i nová aplikace do mobilních telefonů, která zájemce informuje jak o památkách, tak o zajímavostech, kulturním dění ale i gastronomii.

Právě dnes také Destinační agentura Krušné hory vyhlásila vítěze fotografické soutěže pro amatérské fotografy.

„Je to pohled na Jezeří, Hněvín a na tu pánev tam. Využil jsem toho ranního svítání, kdy bylo nebe zatažené a sluneční paprsky šly přes vrcholky,“ popisuje vítěznou fotografii letošního ročníku fotografické soutěže její autor, Milan Vobořil.

Fotografii vybrali lidé na sociálních sítích, hlasovat pro anonymní snímky mohli od září. Destinační agentura vyhlašuje soutěž pro fotografy amatéry už tradičně, z nejlépe hodnocených fotografií pak vzniká putovní výstava.

Mezi hlavní novinky destinační agentury pro příští rok patří nový program pro všechny základní školy v Ústeckém kraji.

„Chceme pozvat děti z Ústeckého kraje k nám do hor. Představit jim hory, jak vypadaly dříve a jak vypadají dnes. Seznámit je s flórou i faunou, s vodou i průmyslem, i s historií Krušných hor. Je to takový ucelený soubor výletů na míru. Připravili jsme i takové pracovní listy pro učitele – pro 1. i 2. stupeň ve čtyřech tématech,“ popisuje ředitelka destinační agentury Eva Maříková.

Další novinkou je brožura pro motorkáře, která je provede pro krajině Krušnohoří nebo brožura, která provede návštěvníky pro Hornické stezce.

autor: jbe
Spustit audio

Související