Déšť komplikoval v kraji dopravu, hasiči hlásí na 200 výjezdů, stoupají hladiny potoků

25. červen 2022 08:38

Kvůli bouřkám hlásí středočeští hasiči od pátku zvýšený počet výjezdů. Většinou pomáhají s odstraněním padlých stromů a odčerpáváním vody ze sklepů.

Od pátečních 11 do dnešního rána vyjížděli hasiči v regionu téměř ke 150 událostem, z toho ve 104 případech se jednalo o technickou pomoc. V rámci těchto výjezdů zatím evidují zhruba 40 výjezdů ke stromům padlým přes silnici a přibližně 50krát jeli pomoci s odčerpáním vody ze sklepů a níže položených míst. "Nejvíce událostí bylo v okrese Praha-západ," uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Sýkora Fliegerová.

Problémy jsou i v dopravě. Například na železniční trať ze Zbraslavi do Davle spadlo z podmáčené skály kamení, místy nemohla jezdit ani náhradní autobusoví doprava.

Při nočních bouřkách pršelo nejvíce v Praze, jižních a středních Čechách. V Komořanech spadlo za uplynulých 24 hodin více než 100 milimetrů vody. V okolí Prahy tak mohou kolísat hladiny zejména malých toků. Na třetím povodňovém stupni byl ráno potok Botič v Průhonicích, po poledni klesl na druhý stupeň.

autoři: Jan Macoun , Von
Spustit audio