Děčínská teplárna Termo podala žalobu na Stavební bytové družstvo Děčín kvůli nedodržení memoranda o spolupráci

22. leden 2020 08:00

Kvůli nedodržení podmínek memoranda o spolupráci podala děčínská teplárna Termo první žalobu na bytové družstvo Děčín. Domáhá se ušlého zisku za odpojení několika domů od teplárny v roce 2016.

Tím mělo družstvo porušit vzájemné memorandum o spolupráci. Jestli družstvo vstoupí do společného projektu s teplárnou, Termo od žalob ustoupí.

Podání první žaloby potvrdil předseda představenstva teplárny Libor Štěpán: „Pokud bychom to neudělali, nárok na odškodnění za rok 2016 by byl promlčen. Z celkových 3,5 milionu korun se v této první žalobě domáháme uhrazení půl milionu korun. Pokud se dohodneme na vzájemně výhodné spolupráci, žalobu stáhneme a další nebudeme podávat.“

Ředitel bytového družstva Jiří Chára se žalobami nesouhlasí: „Ty objekty měly už od poslední členské schůze stanoveno, že se odpojí, ještě před účinností tzv. memoranda. Podle mého názoru se ze strany Termo jedná o pokus o neoprávněné obohacení, o pokus podvodu.“

Podle Cháry není v tuto chvíli pro družstvo přijatelné s teplárnou vstoupit do vzájemného podniku, nebo se finančně účastnit společného projektu.

Spustit audio

Související