Děčínská policie vyšetřuje případ týraného psa, kterého zachránil všímavý městský strážník

7. březen 2018 14:45

Policisté v Děčíně vyšetřují případ týrání psa, kterého zachránil městský strážník. Nenechal se odradit, a i když nebylo jisté, kde se přesně zvíře nachází, pátral po něm, dokud ho nenašel. Strážníkovo nasazení dnes (7. 3.) ocenilo i vedení města Děčína.

Strážník městské policie přijel k velkému domu, jehož obyvatelé oznámili podezření na týrání psa. Slyšeli jeho nářek, ale nevěděli, kde by mohl pes být, ani čí je.

„Procházel jsem těmi chodbami, až jsem potkal paní, která mě pustila dovnitř do baráku. Z jedněch dveří vyšel pán, a to byl ten dotyčný. Zeptal jsem se ho, jestli má taky pejska, a on ztuhnul a začal s vyhýbavou odpovědí. V tu chvíli vyběhl z toho bytu ten pejsek. Viděl jsem, že je pobitej… “ vzpomíná strážník.

Pak už šlo všechno ráz na ráz – strážník zavolal do útulku a malý Ronny, jak se pes jmenuje, putoval hned na operační stůl.

„Jednu čelist měl nalomenou, druhou zlomenou úplně. V obou očích měl krevní výrony, asi jak dostával rány do hlavy, velká díra v uchu, vymlácené zuby,“ vypočítává Ronnyho poranění vedoucí útulku pro opuštěná zvířata Eveline Jahelková.

Ronnyho čeká ještě náročná léčba. „Je hodně trpělivý, nechá si to líbit, bez problému. Nestalo se mi, že by se třeba jen ohnal,“ pochvaluje psa ošetřovatel Jaroslav Kácha.

Ronnyho případ vyvolal na sociálních sítích obrovskou odezvu – do útulku za mladým psem každý den někdo chodí.

Muž, který psa zbil, se strážníkovi ke svému činu přiznal. Případem se teď zabývá policie – vyšetřovatelé v současnosti shromažďují podklady. Muži za týrání zvířete hrozí vězení až na tři roky.

autor: dap
Spustit audio

Související