Děčínská policie hledá oběti sňatkového podvodníka

16. březen 2017

Na policii se zatím obrátilo 9 žen, ze kterých podvodník (na fotce) vylákal pod různými záminkami kolem devíti milionů korun. Poškozených ale může být víc. 44letý muž je teď ve vazbě a kriminalisté čekají, zda se jim nepřihlásí další oklamané ženy. Za podvody mu hrozí 5 až 10 let za mřížemi.

„Jde o případ nebývalých rozměrů, podvodník nabízí ženám sňatek, pořizuje si s nimi děti,“ popisuje trestnou činnost Jaroslava Doležala nadpraporčík Tomáš Kolbaba. Protože Doležalova první oběť je z Děčínska, vyšetřuje ji místní kriminální policie.

Většina poškozených žen je ale z okolí Prahy. Doležal se s nimi většinou seznamoval přes internet. „Měl svůj profil na seznamkách, podle našeho zjištění to bylo Štěstí.cz,“ upřesňuje Tomáš Kolbaba.

Sňatkový podvodník měl od roku 2011 několik paralelních vztahů, dokonce má s poškozenými ženami dohromady 6 dětí a sedmé je na cestě. Peníze z partnerek lákal pod různými záminkami. „Neměl ani problém s tím, podepsat potvrzení o půjčce,“ říká vyšetřovatel Martin Czepan, „většinou za něj úroky platily podvedené ženy nebo si za něj půjčovaly.“

Policisté mají v hledáčku dalších 5 nebo 6 žen, které mohl Doležal podvést. 44 letý muž pracoval jako učitel na jedné pražské základní škole a pobíral i výsluhu od státu. Vybíral si osamělé ženy, třeba i s jedním dítětem. Peníze dokázal z žen vylákat i po týdnu známosti.

Oklamané ženy se mohou přihlásit na nejbližší služebně nebo lince 158.

autor: dap
Spustit audio