Děčín chystá kompletní proměnu Labského nábřeží. Do konce roku chce vypsat architektonickou soutěž

8. září 2021

Velkou proměnou má projít Labské nábřeží v Děčíně. K jeho budoucí podobě se mohou 8. září odpoledne vyjádřit i obyvatelé města. Diskuze se koná v budově městské knihovny na Smetanově nábřeží.

Diskuze se koná od 17:00 ve velkém sále knihovny. Za město se jí zúčastní náměstkyně primátora pro rozvoj města Anna Lehká z Volby pro Děčín a také městský architekt Ondřej Beneš. Ti představí zájemcům, jak by si město představovalo, že bude prostor nábřeží vypadat a k čemu by měl loužit.

Plánovaná proměna se týká asi 750metrového úseku od kruhového objezdu u Mototechny po Hladový kámen za Tyršovým mostem.

Její součástí by mělo být také zázemí pro milovníky via ferrat, zajištěných lezeckých stezek na Pastýřské stěně.

Zástupci města by se rádi na diskuzi potkali jak s obyvateli, tak s podnikateli. Bavit se chtějí i o podobě spodního nábřeží, tedy prostranství těsně u Labe, které vy v budoucnu mohlo sloužit například pro konání různých kulturních akcí.

Vedení Děčína by do konce roku rádo na budoucí podobu nábřeží vyhlásilo architektonickou soutěž. Už loni v květnu město předložilo obyvatelům dva návrhy podoby budovy nástupní stanice na via ferratu, nakonec ale architektonickou soutěž zrušilo s tím, že rekonstrukcí projde celé nábřeží.

Spustit audio

Související