Cvičení záchranářů omezí v sobotu dopravu na česko-německé hranici u Hřenska

22. srpen 2019 13:31

Cvičení záchranářů na česko-německé hranici u Hřenska na Děčínsku v sobotu 24. srpna omezí dopravu na železnici, cyklotrasách a turistických stezkách. Informovala o tom mluvčí Ústeckého kraje Lucie Dosedělová.

Nepojedou některé mezinárodní rychlíky nebo výletní vlaky. Při cvičení Schöna 2019 budou v terénu hasiči, zdravotníci a policisté od odpoledních až do nočních hodin.

Od 16:30 zhruba do půlnoci bude v obou směrech uzavřena železniční trasa v údolí Labe směrem na Německo mezi Bad Schandau a zastávkou Schöna.

Labská stezka na levém břehu řeky bude pro cyklisty i chodce uzavřena od odpoledních hodin do noci mezi zastávkou Schöna a mostem přes Krippenbach.

„Pro cyklisty jsou připraveny objízdné trasy, je ovšem nutné počítat s jejich větší náročností, protože vedou ven z údolí Labe,“ uvedla Dosedělová.

Na hranicích bude v této oblasti také zákaz vstupu na turistické stezky, vedoucí ze směru Reinhardtsdorf a Schöna zpět k Labské stezce, především půjde o stezku Hirschgrundweg.

Upozornění na možná omezení platí i pro řidiče, protože se v tomto místě bude pohybovat velké množství vozidel integrovaného záchranného systému a nejsou vyloučeny další uzavírky.

Cílem cvičení je podle ministerstva zahraničí prokázat připravenost na jakékoliv katastrofy. Jde o první společné sasko-české cvičení podobného rozsahu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související