Cizinec podezřelý z vyloupení klenotnictví v Teplicích byl vydán do Česka

23. březen 2019 11:24

Cizinec, který je podezřelý, že vyloupil klenotnictví v Teplicích, byl vydán k trestnímu stíhání do České republiky. Policie ho obvinila z loupeže ve spolupachatelství a soud na něj uvalil vazbu.

Po druhém cizinci policisté pátrají. Je na něj vydán evropský zatykač. V pátek to uvedla mluvčí ústecké krajské policie Šárka Poláčková. „Do ČR byly současně dovezeny i další odcizené hodinky, a to zhruba 40 kusů,“ dodala. 

Dva cizince zadržela policie na polsko-litevské hranici těsně před Vánocemi. V motoru svého auta měli ukrytou podstatnou část lupu z přepadení teplického klenotnictví. Česká policie už dříve v Praze zadržela čtyři podezřelé z loupeže, kteří jsou ve vazbě.

Jeden z obviněných Litevců Vitalius R. se přiznal. Akci podle něj naplánovali dva organizátoři, on a další tři muži podle něj postupovali podle jejich instrukcí.

Zajištěné předměty z loupeže v klenotnictví v Teplicích

Lupiči přepadli zlatnictví v Krupské ulici v centru Teplic v prosinci. Jeden měl u sebe podle policie maketu střelné zbraně. Obsluhu klenotnictví spoutali.

Skupina ukradla téměř 60 luxusních hodinek za zhruba sedm milionů. Jako odměnu podle Vitalia R. dostali lupiči od dvou údajných šéfů deset luxusních hodinek. Lupičům hrozí jako organizované skupině osm až patnáct let vězení.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související