Citronová tráva pomáhá čistit a vyplachovat škodlivé látky z těla. Navíc je skvělá i v kuchyni

16. srpen 2019

Dneska si budeme povídat o trávě. Přesněji o citronové trávě. Pochází z Indie, ale už zdomácněla i v českých restauracích, a dokonce i v rodinných kuchyních.

Voňatka citronová, které spíše říkáme citronová tráva, zdomácněla už i na českých zahrádkách a v českých kuchyních. Přezimovat v našich podmínkách ale nedokáže. Lépe je jí v pokoji v květináči.

I tam ale vyžaduje hodně světla – má pak víc aromatických látek. V rostlině je spousta esenciálních vitamínů: A, B i C i hodně minerálů: draslík, vápník, hořčík, fosfor, mangan, měď, zinek i železo.

Pomáhá čistit a vyplachovat škodlivé látky z těla. Hlavní složkou citronové trávy je citral, který má anti houbové a antimikrobiální vlastnosti a zároveň díky němu citronová tráva voní jako citron.

Citronovou trávu užijete při přípravě čajů, polévek nebo i pudinků. Můžete se s ní potkat i v parfému nebo ve svíčce.

My si dneska dáme kuřátko s citronovou trávou. Jak na to? Připravte si marinádu. Budete potřebovat: pět centimetrů citronové trávy, stroužek česneku, kousek nasekaného zázvoru, 1 čili papričku, pepř, trochu oleje a 1 lžíci rybí omáčky. Vykostěná kuřecí stehýnka marinujte zespoda do masa, ne do kůže. Pak je prudce opečte na pánvi a dopečte v troubě do měkka.

Spustit audio

Související