Cítíte se unavení a vyčerpaní? Sáhněte po hlívě ústřičné

31. srpen 2022

Houby máme rádi pro jejich specifickou chuť a vůni. Nejvíce ze všech hub snědí lidé hlívy ústřičné. Je to jeden ze zázračných přírodních léků.

V Číně podávají sušenou hlívu ústřičnou k posílení žil a uklidnění šlach. Japonci se soustředili na protinádorové účinky hlívy a ruští vědci zase izolovali z hlívy ústřičné antibiotikum.

Hlíva obsahuje látky v takovém množství a poměru, který lidskému organismu maximálně vyhovuje. Obsahuje látky, které umí aktivovat buňky a zajistit imunitu organismu. Kromě toho hlíva obsahuje celou řadu vitaminů, proteinů, mastných kyselin a stopových prvků chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku.

Glukany obsažené v hlívě mají příznivý vliv na peristaltiku střev, usnadňují léčbu a hojení ran. Přirozenou cestou odstraňují únavu a pomáhají eliminovat stres.

Hlívu můžeme doporučit při bezlepkové dietě, obezitě a na podporu regenerace organismu. Hlívu berte klidně jako prevenci. Možná vám už teď vyřeší počáteční choroby, které by vám za čas způsobily nepříjemnosti.

Hlívu používejte v kuchyni jako jakoukoli jinou houbu nebo si ji můžete pořídit sušenou v kapslích.

Spustit audio

Související

  • Hlíva na smetaně s kuskusem

    Chcete-li šetřit kalorie i peníze, můžete vynechat smetanu.

  • Hlívové rizoto

    Hlíva je malý velký přírodní zázrak – posiluje organismus v boji s infekcemi a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. A navrch – dobře chutná!

  • Dršťková polévka z hlívy

    Hlíva je třetí nejpěstovanější houbou na světě, roční produkce dosahuje 2,5 milionu tun. Na dnešní recept vám bude stačit 300 gramů.